האם האייפון שלך סובל מחיי בטריה קצרים, מסך מגע שאינו מגיב, או כשלים בחיבור לאינטרנט? אתה לא לבד, ואנחנו יכולים לעזור.
האייפון, מתוצרת אפל, הוא מכשיר שחייבים או לאהוב, או לשנוא. אלו שלא יקנו אחד אוהבים לדבר על כמה שהם שונאים אותו. ועל אף שכמה אוהדי אייפון לא יודו בכך שקיימות בעיות, אנשים אחרים שאוהבים אותו (ואני ביניהם) מוצאים את עצמם לעתים קרובות מתלוננים על תופעה מתסכלת כזו או אחרת. הנה רשימה של עשרת המטרדים הנפוצים ביותר באייפון, ומה ניתן לעשות כדי לפתור אותם.
האייפון שלי לא נכבה
העיצוב החלקלק של האייפון כל כך יעיל שבשפופרת עצמה אין כמעט מקום למקשים של ממש, כך שלהדליק ולכבות את המכשיר לא בהכרח תמיד פשוט כפי שזה נראה.
אם האייפון שלכם מסרב להכבות, ייתכן שתוכלו לכפות זאת עליו בעזרת הפעלה מחדש פשוטה, אותה ניתן להשלים על ידי לחיצה ארוכה על מקש הנעילהבטל נעילה (הכפתור המלבני הצר בפינה הימנית העליונה של המכשיר). לחצו על המקש עד שתראה "החלק כדי לכבות" (slide to power off"). ברגע שהטלפון נכבה, תוכלו ללחוץ על מקש זה שוב על מנת להפעיל אותו מחדש.
אם ההפעלה מחדש אינה עובדת, נסו לאתחל, פעולה החופפת באופן גס לפעולת האתחול במחשב – היא מכבה הכל ומפעילה את המכשיר מחדש בשבילכם. על מנת לאתחל את המכשיר, לחצו לחיצה ארוכה על מקש הבית (הכפתור העגול בקדמת המכשיר) ועל מקש הנעילהבטל נעילה באותו זמן. המתינו שהאופציה "החלק כדי לכבות" תיעלם. אחרי שזו נעלמת, המשיכו ללחוץ עד שיופיע הסמל הכסוף של Apple, אז האייפון יפעיל עצמו מחדש.
האייפון שלי לא נדלק
אם האייפון שלכם מסרב להדלק, הצעד הראשון שעליכם לעשות הוא לוודא שסוללת המכשיר טעונה. חברו את המכשיר למטען (וודא כי המטען מחובר לחשמל), המתינו מספר רגעים, ונסו להדליקו שוב. אם מסך התצוגה מציג את התמונה הבאה, תדעו כי המכשיר נטען.
קחו בחשבון שאם סוללת האייפון חלשה במיוחד, ייתכן שיידרשו לו מספר דקות להפעיל את התצוגה. אם החלק האדום בסוללה מהבהב 3 פעמים והמסך משחיר, האייפון שלכם אינו נטען.
אם האייפון עדיין לא נדלק, ייתכן שהדבר נגרם מבעיה בסוללה, אז המשיכו לקרוא.
האייפון שלי לא נטען (או מאבד טעינה)
אם האייפון שלכם לא נטען בכלל, חברו אותו למחשב באמצעות USB, וראו האם ניתן לטעון אותו בדרך הזאת. אל תשתמשו בפתח USB במקלדת או בצג המחשב; התשמשו תמיד רק בפתחיUSB שעל המחשב עצמו, כיוון שאלו מספקים יותר כח.
אם האייפון שלכם נטען בדרך הזאת אבל נראה שאוזלת לו הסוללה במהירות, השתמש בiTunes לבדוק האם קיימת גרסה עדכנית יותר של מערכת ההפעלה של המכשיר (iOS). עדכון התוכנה עשוי לפתור מגוון של בעיות.
אם זה לא עבד, נסו לשנות כמה הגדרות במכשיר למצב של שימור חיי סוללה. כיבוי הBluetooth, הורדת התדירות בה המכשיר בודק דואר אלקטרוני, וכיבוי היכולת של האייפון לחפש ולהציע רשתות אלחוטיות כולם יתרמו לשימור חיי הסוללה.
לפעמים, לעומת זאת, אותם תיקונים עדיין לא עושים את העבודה – דבר אותו למדתי מנסיוני האישי. היה לי אייפון 3s בן שנה שהתחיל פתאום לאבד סוללה במהירות. יכולתי להטעין אותו במשך שעות, אבל הסוללה הייתה נטענת רק חלקית. הייתי מספיק לעשות רק שיחת טלפון אחת והמכשיר היה מת לחלוטין. אם זה מה שקורה לכם, הפתרון הראשון לנסות הוא לשחזר את האייפון בiTunes.
בעת תהליך השחזור, יהיו לכם שתי אפשרויות: לשחזר את האייפון מגיבוי, או להתקין אותו כאייפון חדש. כדי להעלים לגמרי את כל הבעיות, עליכם להתקין את המכשיר כאייפון חדש, על מנת לא לשחזר הגדרות בעייתיות על המכשיר. אל תשכחו לסנכרן את המכשיר עם iTunes לפני שאתם מתחילים את תהליך השחזור, בשביל לא לאבד מוזיקה, סרטים או אפליקציות על המכשיר.
אם שחזור האייפון לא פותר את הבעיה, או אם אתם לא מצליחים להטעין את הסוללה בכלל, ייתכן שתצטרכו לשלוח את המכשיר לתיקון במעבדה. זה מה שאני הייתי צריך לעשות: הבאתי את האייפון 3s שלי לתיקון, והגאונה שם המליצה לי לנסות את כל השלבים שפירטתי למעלה. משאמרתי לה שניסיתי אותם ללא הואיל, הצלחתי להשיג אייפון חדש, והאחריות על המכשיר שלי עדיין הייתה תקפה. (למזלי רכשתי את הארכת האחריות עליו.)
אם אין לכם אחריות על האייפון, ניתן לתקן את המכשיר בתשלום. תוכלו גם לרכוש סוללה חליפית מצד ג', אבל זכרו שפתיחת המעטפת של המכשיר ככל הנראה תבטל כל אחריות שקיימת על המוצר – וייתכן שיסרבו לתקן לכם את המכשיר בעתיד.
האייפון שלי לא מתחבר לאינטרנט
אם האייפון שלכם לא מתחבר לאינטרנט דרך הרשת הסלולארית הרגילה, נסו לאתחל את המכשיר. לחצו לחיצה ארוכה על מקש הבית ומקש הנעילהבטל נעילה באותו זמן. חכה שמסך "החלק כדי לכבות" נעלם, ואחריו יופיע הסמל הכסוף של אפל, והמכשיר יפעיל עצמו מחדש.
אם זה לא פותר את הכשל בחיבור, נסו לאתחל את הגדרות הרשת של האייפון. היכנסו להגדרות, כללי, אתחול, ואז בחרו אתחול הגדרות רשת. שימו לב כי ייתכן שתצטרכו להכניס מחדש כל ססמאת רשת ששמרתם על האייפון. אם גם זה לא מתקן את הבעיה, ייתכן שתצטרכו ליצור קשר עם הספק הסלולארי שלכם. החבר'ה שם אולי יצטרכו לאתחל את הגישה האינטרנטית שלכם מהצד שלהם.
האייפון שלי לא מתחבר לרשתות אלחוטיות
אם האייפון שלכם מתחבר לאינטרנט דרך הרשת הסלולארית אך לא דרך רשתות אלחוטיות, תוכלו לנסות לאתחל את המכשיר ואת הגדרות הרשת שלו, כמתואר למעלה. תוכלו גם לנסות לחבר את האייפון לiTunes ולעדכן את התוכנה, או לשחזר את הפלאפון.
אם לאייפון שלכם יש קושי להתחבר לרשת אלחוטית מסויימת, נסו לכפות על המכשיר "לשכוח" את אותה רשת. לכו להגדרות, אינטרנט אלחוטי (Wi-Fi). געו בחץ המצביע ימינה לצד שם הרשת, ובמסך הבא בחרו באפשרות שכח רשת זו.
אז אתחלו את המכשיר, חפשו שוב את הרשת והוסיפו אותה מחדש. תוך כדי כך וודאו שהכנסתם את ססמת הרשת הנכונה, ואתחלו את הנתב (Router) במקרה הצורך.
חלק מהמשתמשים דיווחו שאופציית הBluetooth של האייפון מפריעה לאנטנת הרשת האלחוטית, לכן כבו את הBluetooth ובדקו האם זה פותר את הבעיה. אם דבר אחר אינו עובד, שלחו את המכשיר לתיקון: ייתכן שאנטנת הרשת האלחוטית אינה תקינה.
מצלמת האייפון שלי לא עובדת
תלונה זו מגיעה לרוב מהמשתמשים באייפון 4, שדיווחו על בעיות גם עם המצלמה הקדמית וגם עם המצלמה האחורית של המכשיר.
לחברת אפל כמה הצעות לפתירת הבעיה. ראשית, אתם מתבקשים לוודא שלא הפעלתם שום הגבלות. ניתן למצוא את ההגבלות על ידי לחיצה על הגדרות, כללי, הגבלות. שם יש לוודא שהאופציה "אפשר מצלמה" (Allow Camera) מופעלת. ניתן גם להקיש בטל הגבלות.
צעד נוסף שאפל מציעה הוא לכבות ולהדליק את המכשיר; אם זה לא עבד, נסו לאחתל (החזיקו את מקש הבית ומקש הנעילהבטל נעילה עד שיופיע הסמל הכסוף של אפל, ואז תנו למכשיר להפעיל עצמו מחדש). פתרונות מוצעים נוספים כוללים עדכון מערכת ההפעלה של המכשיר ושחזור האייפון דרך iTunes. אם תבחרו באפשרות השנייה, זכרו לבחור באפשרות להתקין את המכשיר כאייפון חדש, כך שלא תשחזרו אל המכשיר הגדרות בעייתיות. (וזכרו לעשות סנכרון לפני כן, שכן קבצי המוזיקה, הסרטים והאפליקציות של האייפון יימחקו.)
אם אף אחת מההצעות האלו לא עזרה, תצטרכו כנראה לשלוח את המכשיר לתיקון. משתמשים דיווחו לרוב הצלחה בפתרון הבעיה כשעשו זאת.
מקש הבית של האייפון שלי לא עובד
מקש הבית של האייפון נחוץ בשביל להפעיל מחדש או לתאחל את המכשיר, שניהם פתרון מהיר וקל לבעיות רבות באייפון. אבל מה עושים כשמקש הבית עצמו לא מגיב? שתי הצעות מקובלות הן לעדכן את מערכת ההפעלה או לשחזר את המכשיר באמצעות iTunes. אם אתם משחזרים, בחרו באפשרות של התקנת המכשיר כאייפון חדש, כדי להמנע מהעברת הגדרות בעייתיות חזרה אל המכשיר (ואל תשכחו לעשות סנכרון לפני.) הצעדים הללו יכולים לפתור באגים בתכנה שגורמים לך לבעיות שונות, אבל בעייה עם מקש הבית יכולה באותה מידה להגרם מבעיית חומרה.
אם אתם חושדים שחומרה היא האשמה, והאחריות על המכשיר תקפה (או אם לא מפריע לכם לשלם בעבור התיקון), עשו טיול למעבדה, שם הם יכולים לעזור לכם לקבוע את מקור הבעיה. לעומת זאת, לא תמיד הם יתקנו לכם אותה: אני הפלתי בטעות אייפון 3sלמים בשנה שעברה, ועל אף שהמכשיר בסוף התייבש וחזר לעבוד, מקש הבית מעולם לא התאושש מהטבילה שקיבל. חברת אפל לא מכסה נזקי מים (ולאייפון יש אינדיקטור חשיפה לנוזלים בתוכו, כך שהטכנאים יכולים לראות אם הוא יצא לצלול). החברה לא הייתה מוכנה לתקן את המכשיר שלי.
אם אתם הרפתקנים במיוחד, אתם יכולים לנסות לפרק את האייפון שלכם ולהתקין מקש בית חדש בעצמכם. המכשיר אולי יצטרך גם מחבר חדש למקש הבית. תוכלו למצוא אנשים שמוכרים כפתורים וכבלים מחברים באינטרנט, אבל זה לא מיזם למהססים. פתיחת מעטפת האייפון עלולה להרוס אותו, ואפילו אם הוא שורד, היא מבטלת כל אחריות שייתכן והייתה לכם על המכשיר. ומצד שני, אייפון ללא מקש בית הוא כמעט חסר ערך, אז מה יש לכם להפסיד?
מסך הטאץ' של האייפון שלי קפוא
אם מסך הטאץ' במכשירכם אינו מגיב, כבו והדליקו את האייפון. אם זה לא עזר, אתחלו אותו. אני יודע שכבר שמעתם את זה קודם (בייחוד אם קראתם את כל המאמר עד כה), אבל שני הצעדים הפשוטים האלה באמת עשויים לפתור מגוון של תקלות אייפון. אם הם לא מתקנים את הבעיה, תרצו לעדכן את מערכת ההפעלה בiTunes, ואז תוכלו לנסות לשחזראת המכשיר בiTunes; בחרו באפשרות להתקין את המכשיר כאייפון חדש כך שלא תשחזרו הגדרות בעייתיות למכשיר, וזכרו לסנכרן עם iTunes לפני.
אם המסך עדין אינו מגיב, הבעיה היא אולי בחומרה, לא במערכת ההפעלה של האייפון. אם הפלתם את האייפון, המחבר בפנים אולי זקוק לחיבור מחדש או לתיקון. תוכלו למצוא הוראות כיצד לעשות זאת באינטרנט, אבל ראו הוזהרתם, כי התהליך מצריך אתכם לפתוח את האייפון שלכם ולפשפש בתוכו. אם ישנה אחריות על המכשיר, בהחלט עדיף לכם לקחת אותו לתיקון במעבדה במקום.
אם המחבר של המסך אינו הבעיה, המסך עצמו יכול להיות מת. תוכלו להזמין מסך אייפון חדש ולהחליף אותו בעצמכם בעזרת הוראות מאתרים כדוגמת iFixit.com. וזוכרים מה שאמרתי לגבי האחריות? ובכן זה תקף גם כאן.
מסך האייפון שלי סדוק
המסך הסדוק הוא אויבו המושבע של כל מי שיש בבעלותו אייפון – ולמרבה הצער, נדמה שזו תופעה נפוצה יותר עם האייפון 4. האפשרות הראשונה שברשותכם היא לפנות ללשכת הגאונים במעבדת הפלאפונים הקרובה לביתכם ולראות אם הם יכולים לתקן את המסך. במקרים מסויימים הם יכולים לתקן את המסך בזמן שאתם ממתינים – ותלוי בגורם הנזק, ייתכן כי האחריות תכסה את התיקון. אל תשכחו, לעומת זאת, שחברת אפל לא מכסה נזק כתוצאה מתאונה או השחתה, וייתכן שהחברה תטען כי זה הגורם למסך הסדוק. התיקון עשוי להיות בתשלום, או שצוות המעבדה עשוי לסרב לנסות לתקן את המסך כלל.
לחילופין, אתם יכולים לנסות לתקן את המסך בעצמכם, אם אתם מעיזים. חפשו ברשת "החלפת מסך אייפון" (Replacement iPhone screen), וזה יניב אפשרויות רבות.
לאייפון 3 3s שלי יש בעיות עם מערכת ההפעלה iOS 4
אם החלטתם לא לקפוץ על האייפון 4, אולי חשבתם לעצמכם שלשדרג את מערכת ההפעלה לגרסת iOS 4 יהיה כמעט טוב באותה מידה. אחרי הכל, הרצת מערכת ההפעלה החדשה תתן לכם רבים מהמאפיינים שניתן למצוא באייפון החדש ביותר, ולא תצטרכו להתמודד עם הבעיות המציקות עם האנטנה. אבל ברגע ששדרגתם, אולי גיליתם שלהריץ את מערכת ההפעלה החדשה על אייפון ישן יותר זה רחוק מלהיות אידיאלי – ובמידה שכן, אתם לא לבד. משתמשים רבים דיווחו על כך שמערכת ההפעלה החדשה גרמה לאייפון 3 או 3s שלהם לעבוד לאט יותר ולהפעיל עצמם מחדש באופן אקראי, ושזה הוביל למצבור של בעיות נוספות.
אז, מה אפשר לעשות? ראשית, עדכנו את מערכת ההפעלה לגרסה האחרונה. גרסה 4.2, הצפויה לצאת השבוע, אמורה לעזור להאיץ אייפונים ישנים יותר. (כמובן, גרסה 4.1 הייתה אמורה לעשות זאת גם היא, ועדין משתמשי אייפון ממורמרים תבעו את אפל על שהפכו את המכשירים שלהם לבלוקים.)
אם העדכון אינו עוזר, נסו את הפתרונות הבאים.
בשביל להאיץ את פעילות האייפון שלכם, בטלו את אפשרות שלחיפושSpotlight (כלומר, אם אתם מסוגלים לחיות בלעדיה). כנסו להגדרות, כללי. שם כנסו למקש הבית, ובחרו באפשרותחיפושSpotlight, ובטלו כל פריט ע"י הקשה עליו. צאו מתפריט ההגדרות.
אפשרות נוספת היא שחזור המכשיר באמצעות iTunes. יש לוודא שאתם בוחרים באופציה להתקין את האייפון מחדש כך שלא תשחזרו הגדרות מזיקות למכשיר. (וזכרו לעשות סנכרון מקדים של האייפון עם iTunes, כיוון שכל תכולת האייפון שלכם תמחק.)
אם שום דבר לא עוזר, אולי תיאלצו לחזור לגרסה ישנה יותר של מערכת ההפעלה. זה אומר שתפסידו את התוספים החדשים. בנוסף זו משימה מורכבת – ושאינה מתקבלת בעין יפה אצל אפל. האתרים Lifehacker ו-iPhonesHacks.com שניהם מציעים מדריך שלב-אחר-שלב, אבל זכרו שקיים סיכוי שרק תזיקו לאייפון יותר משתועילו לו. ובכל זאת, אם התכנה החדשה בעייתית לכם מדי, המאמץ אולי שווה את זה.
אנחנו במעבדת iLab – מומחים בכל הדברים הנוגעים לתיקון אייפון
הפוסט 10 המטרדים הגדולים ביותר ב iPhone וכיצד לתקנם הופיע ראשון בilab - מעבדה לתיקון אייפון